Glavni izbornik

Odabrana tema: Sve teme
<< < 2 3 4 ... 25 > >>

Zašto raste učestalost karcinoma debelog crijeva kod mladih?

Nova velika studija pokazala je kako sve više mladih ima dijagnozu karcinoma debelog crijeva. Istraživači s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Coloradu analizirali su podatke više od 100.000 osoba s adenokarcinomom, agresivnim karcinomom za koji je vjerojatnije da će se otkriti u kasnijim fazama. Istraživanje je pokazalo da mladi u dobi od 20-29 godina imaju najveći porast u stopama novih dijagnosticiranih slučajeva karcinoma debelog crijeva i vjerojatnije je da će biti u uznapredovaloj fazi karcinoma kada se dijagnosticira, što znači da se karcinom već proširio.

Pročitaj više

Polineuropatija - zašto se javlja i kako si pomoći?

Polineuropatija predstavlja skupinu simptoma koji nastaju kao posljedica oštećenja perifernih živaca, odnosno onih živaca koji se nalaze izvan mozga i leđne moždine. Ova skupina živaca ima ulogu u prijenosu osjeta do mozga te kontroli pokreta ruku i nogu, ali i mokraćnog mjehura te crijeva.

Pročitaj više

Do 75% onkoloških bolesnika bori se s nesanicom - kako si pomoći?

Poremećaji spavanja s kojima se onkološki bolesnici najčešće susreću su poteškoće s utonućem u san te poteškoće u održavanju kontinuiteta sna s čestim i produljenim razdobljima budnosti tijekom noći.

Pročitaj više

Prehrana nakon operacije karcinoma kolona

Oduvijek je poznato kako se zdravlje cijelog organizma poistovjećuje sa zdravljem crijeva, što i ne čudi, s obzirom na njihovu središnju ulogu u našem tijelu.

Pročitaj više

Prehrana kod neutropenije

Prehrana s niskim udjelom bakterija, kao i prehrana koja se temelji na namirnicama koje su isključivo termički obrađene sinonimi su neutropenijske prehrane

Pročitaj više
<< < 2 3 4 ... 25 > >>