Glavni izbornik

Odabrana tema: Sve teme
1 2 ... 21 > >>

Cijepljenje protiv COVID-19 kod onkoloških bolesnika

U trenutnoj pandemiji COVID-19, osobe oboljele od karcinoma smatraju se izrazito ranjivom populacijom. Onkološki bolesnici imaju oslabljeni imunosni sustav zbog kojeg se njihov organizam ne može učinkovito boriti protiv napada virusa SARS-CoV-2 te su u nezavidnoj situaciji.

Pročitaj više

Samopregled dojke

Godinama se vode debate o koristi samopregleda kao pomoćnog alata za rano otkrivanje karcinoma dojke, odnosno povećanje stope preživljenja kod ove maligne bolesti. Objavljena su i neka znanstvena istraživanja koja su pokazala da samopregled dojke nema značajan utjecaj na stopu preživljenja kod karcinoma dojke.

Pročitaj više

Kako smanjiti rizik od karcinoma dojke

U prevenciji razvoja karcinoma dojke ključna je edukacija kako bi žene shvatile da mogu uzeti stvar u svoje ruke te promjenom životnih navika i redovitim preventivnim kontrolnim pregledima mogu značajno smanjiti rizik od obolijevanja i smrtnost

Pročitaj više

Tjelesna aktivnost tijekom onkološkog liječenja

Nova istraživanja pokazuju kako je tjelesna aktivnost za oboljele od karcinoma sigurna, al i poželjna jer donosi mnogostruke prednosti. Tjelesna aktivnost tijekom provođenja kemoterapije i radioterapije može igrati važnu ulogu u očuvanju mišićne mase i osigurati redovno provođenje terapije.

Pročitaj više

Razbijanje mitova: alkalna dijeta kod onkoloških pacijenata

Alkalna dijeta temelji se na pretpostavci da vaša prehrana može promijeniti pH vrijednost organizma – mjernu jedinicu kiselosti ili lužnatosti - vašeg tijela. Promovira se na temelju tvrdnji da moderna prehrana „zakiseljava“ tijelo i na taj način uzrokuje različite bolesti uključujući maligne bolesti, osteoporozu i kardiovaskularne bolesti.

Pročitaj više
1 2 ... 21 > >>