Glavni izbornik

Odabrana tema: Sve teme
<< < 1 2 3 ... 24 > >>

Polineuropatija - zašto se javlja i kako si pomoći?

Polineuropatija predstavlja skupinu simptoma koji nastaju kao posljedica oštećenja perifernih živaca, odnosno onih živaca koji se nalaze izvan mozga i leđne moždine. Ova skupina živaca ima ulogu u prijenosu osjeta do mozga te kontroli pokreta ruku i nogu, ali i mokraćnog mjehura te crijeva.

Pročitaj više

Do 75% onkoloških bolesnika bori se s nesanicom - kako si pomoći?

Poremećaji spavanja s kojima se onkološki bolesnici najčešće susreću su poteškoće s utonućem u san te poteškoće u održavanju kontinuiteta sna s čestim i produljenim razdobljima budnosti tijekom noći.

Pročitaj više

Prehrana nakon operacije karcinoma kolona

Oduvijek je poznato kako se zdravlje cijelog organizma poistovjećuje sa zdravljem crijeva, što i ne čudi, s obzirom na njihovu središnju ulogu u našem tijelu.

Pročitaj više

Prehrana kod neutropenije

Prehrana s niskim udjelom bakterija, kao i prehrana koja se temelji na namirnicama koje su isključivo termički obrađene sinonimi su neutropenijske prehrane

Pročitaj više

Prehrana nakon operacije karcinoma štitnjače

Operacija štitnjače ozbiljan je kirurški zahvat koji zahtijeva određeno vrijeme oporavka organizma. U nastavku vam donosimo važne informacije o potencijalnim promjenama u prehrani nakon operacije karcinoma štitnjače s kojima biste se mogli susresti te savjete kako se lakše nositi s ovom novonastalom situacijom.

Pročitaj više
<< < 1 2 3 ... 24 > >>